Drač

Drač, Albanija

već od 70€

Opis destinacije

Drač - najposećeniji primorski grad u Albaniji. Poznat po odličnoj lokaciji, prepoznatljiv i kao mesto za dobru zabavu i izlaske. Plaže su odlične za goste koji u Albaniju dolaze na letovanje sa decom. Plaže Golemi i Mali Robi su najpoznatije plaže Drača i blizu su jedna druge. Ono što oduševljava goste i posetioce u Draču su kristalno čisto more , beli pesak, ali i sportovi na vodi. Kruja – grad u Albaniji, 31 km severno od Tirane. Pored svog prirodnog šarma, ima i ogroman istorijski značaj. Ujedno, ovaj grad se smatra jednim od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Kaldrmisane ulice ovog mesta, vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka. Tirana - glavni i najveći grad Albanije. U centru je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom obuhvata većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku nalazi se zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju, značajnog istorijskog junaka. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, a predstavlja simbol Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko muzeja, kao i veliki park u samom središtu grada sa prelepim fontanama. Centar obiluje šarenim zgradama na kojima su umetnici oslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate i dela po kojima je Tirana nezvanično ponela naziv – grad šarenih zgrada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
U CELOSTI:
POLAZAKPOVRATAK
30.04.2021.02.05.2021.
DVOKREVETNA SOBA
PO OSOBI70€

NA RATE:
POLAZAKPOVRATAK
30.04.2021.02.05.2021.
DVOKREVETNA SOBA
PO OSOBI77€

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz visokopodnim turističkim autobusom (A/C, audio, video...) ili kombijem
smeštaj u hotelu Albanian Star 4* u Draču na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama.
usluge licenciranog pratioca grupe
troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualne posete
ulaznice za individualna razgledanja
boravišna taksa 1,2 eur po osobi dnevno(plaća se na recepciji hotela), deca do 6 god ne plaćaju boravišnu taksu.
city taksa 1 eur po osobi dnevno plaća se na recepciji hotela
fakultativni izleti
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Tirana - 10 eur
Drač - 10 eur
Kruja 5 eur 
 
POPUSTI I DOPLATE:
Deca do 5.99 god uz dve punoplative osobe BESPLATNO!
Deca od 6-11.99 uz dve punoplative osobe 50%
Doplate: za 1/1 sobu: + 70% od cene aranžmana

Hotel Albanian Star se nalazi na samom šetalištu uz more i peščanu plažu Golem, 13 km od centra Drača.Hotel pripada lancu hotela Harmonia hotels  group. Albanian Star u svom sastavu ima 133 sobe, sobe kategorije standard pogled park, pogled more  i superior. Sve sobe imaju kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, mini bar i balkon.Hotel ima lepo uređen restoran sa terasom, u kom se služe pansionski obroci. Kafe, osvežavajući napici i koteli se služe u baru pored bazena, kao i u baru na plaži. Korišćenje besplatnog wi fi interneta je gostima dostupno u celom hotelu, a u blizini se nalazi i parking.Gosti hotela Albanian Star mogu da koriste hotelsku plažu opremljenu ležaljkama i suncobranima, spoljašnji bazen sa uređenim prostorom za sunčanje i besplatnim ležaljkama i suncobranima, kao i fitnes centar.
1.DAN 30.04.2021.  Niš  – Drač
Okupljanje grupe na parkingu ispred T.C MERKATOR. Polazak u 01:00h, Vožnja preko Kosova i Prištine do Albanije  uz kraće pauze za odmor i osveženje.. Dolazak u Drač u prepodnevnim satima , smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje na predivnoj, peskovitoj plaži...Noćenje.

2.DAN 01.05.2021./Kruja-Tirana
Doručak. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Fakultativno odlazak u srednjovekovnu Kruju. Obilazak jedne od najpoznatijih, a i najposećenijih destinacija u Albaniji. Kraća pauza za šoping i razgledanje. Polazak za Tiranu fakultativno, koja se nalazi na samo 40km od Drača. Panoramski obilazak prestonice Albanije: palata Nacionalnog muzeja,trg Skenderbega, Saborni Hram Vaskrsenja Hristovog, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata…..Slobodno vreme u centru za šoping, individualno razgledanje…..Povratak u večernjim časovima u Drač. Noćenje.
  
3.DAN 02.05.2021 Drač-Niš
Doručak. Slobodno prepodne za uživanje na jednoj od najlepših plaža Jadranskog mora. U podne moguć fakultataivni panoramski obilazak Drača najveće luke u Albaniji  u pratnji vodiča: bulevar Epidamn,Univerzitet, amfiteatar rimskog cara Trajana,Džamije . Kraće slobodno vreme za individualni obilazak, posetu jednom od značajnijih muzeja Albanija u Draču, šoping……U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja uz pauze za osveženje i odmor. Dolazak u Niš oko ponoći.Kraj programa.

- 37 eur u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate prilikom rezervacije, ostatak na tri jednake mesečne rate do 30.12.2021. i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom 
- Platnim karticama
- FAKTORING: ODLOŽENO NA 6 RATA, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga 

MOND

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu